Steeds meer webshops gebruiken e-fulfilment

Er zijn tegenwoordig steeds meer webshops die een fulfilment bedrijf inschakelen. Zelfs kleinere webwinkels kiezen er in toenemende mate voor om fulfilment te gebruiken. Waarom kiest men massaal voor e-fulfilment? Wij vertellen je wat het precies inhoudt en wat de voordelen zijn van webshop fulfilment.

Wat houdt e-fulfilment in?

E-fulfilment is een geautomatiseerd proces rondom de het afhandelen en verwerken van de bestellingen van een klant op een webshop. Een fulfilment bedrijf regelt het hele logistieke proces achter een webwinkel. Denk hierbij aan voorraadbeheer, orderpicking, verzending en retourverwerking. Ook leveren ze fulfilment software.

Waarom kiezen steeds meer webshops voor e-fulfilment

Steeds meer webshops maken gebruik van fulfilment. Dit komt met name door de vele voordelen. Zo bespaart de beheerder allereerst erg veel tijd. Je hoeft namelijk niet meer zelf pakketten in te pakken en te versturen en voorraad te beheren. Als webshops groeien is het bijna niet meer te doen om dit zelf allemaal af te werken.

Maatwerk

Tot slot bieden dienstverleners van e-fulfilment maatwerk. Alle processen worden specifiek afgestemd op jouw webshop. Dit zorgt voor een goede service voor je klanten.

Geen opslagruimte nodig

Wanneer je gebruik maakt van e-fulfilment heb je geen opslagruimte meer nodig voor je producten. Dit besteed je allemaal uit aan de fulfilment dienstverlener. Dit scheelt je een hoop ruimte en je weet zeker dat je spullen veilig staan.

Wanneer is uitbesteding niet nodig?

Uitbesteding van fulfilment is niet in alle gevallen nodig. Als je bijvoorbeeld veel producten met een lage omloopsnelheid verkoopt, of artikelen met veel volume en een lage waarde, is het niet aan te raden om de fulfilment uit te besteden. In dit geval kun je het beter zelf doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *