Midi controller: de beste manier om experimenteel aan de slag te gaan met muziek

Een Midi controller is een item waar veel muziekmakers en producers niet meer zonder kunnen. Wanneer jij wenst om er eentje te bestellen, is het belangrijk om je goed te laten informeren over alle voor- en nadelen van dit apparaat. Je wilt immers dat je het beste haalt uit jouw investering. In dit artikel kom jij erachter waarom deze controller jouw geld waard is en waar je deze het beste kunt kopen.

Wat is een Midi controller

Een Midi controller is in principe een keyboard wat informatie opvangt en verwerkt. Het maakt op zichzelf geen geluid dus je zult altijd een externe geluidsbron nodig hebben om de midi controller te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld via jouw computer zijn. In de meeste gevallen wordt het geleverd met een speciale USB die je aan jouw computer koppelt om dit gemakkelijk te creëren. Met een Midi controller kan jij de toon naar eigen smaak aanpassen, waardoor jij de mogelijkheid hebt om een grote verscheidenheid aan tonen te creëren in jouw muziek. Door het ontwerp heb je alsnog het idee alsof jij op een klassiek keyboard speelt. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over de kracht van de knoppen, want alles is naderhand te bewerken op een software.

Wat kan je ermee doen

Deze controller is een multifunctionele tool. Het wordt altijd geleverd met een toetsenbord die jij gebruikt om jouw informatie op aan te geven. Het is belangrijk om te onthouden dat het apparaat op zichzelf niet bruikbaar is. Je zult het altijd moeten koppelen aan een andere bron, zoals een laptop of sequencer. De Midi controller maakt het mogelijk om verschillende tonen en geluiden te creëren op een heel intuïtieve manier waardoor iedere muzikant erg experimenteel wordt geprikkeld. Het kan verschillende acties verzorgen tijdens het produceren. Het is belangrijk dat je de Midi controller op een betrouwbare plek bestelt. Je wilt namelijk zeker zijn dat jouw aankoop al het geld waard is en dat jij er eentje aanschaft die van goede kwaliteit is. Dit kun je doen bij I4studio.

Waarom is het zo handig

Het grootste voordeel van de Midi controller is dat je uitvoeringen gemakkelijk noot voor noot kunt bewerken, de articulatie van iedere noot kunt wijzigen en zelfs het geluid waarmee ze worden afgespeeld kunt wijzigen of vervangen. Dat is nog niet alles. Je kunt nog veel meer dan alleen noten besturen. Veel kenmerken van een traditionele muzikale uitvoering hebben een equivalent in Midi controller. Je kunt dus gelijkwaardige geluiden imiteren zonder dat je deze instrumenten hebt. Het is ook een tool die je kunt gebruiken om parameters te automatiseren of patches op hardware- of software-instrumenten te wijzigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.