Hoe kun je veilig Bitcoin kopen via je tablet?

De opkomst van cryptocurrency zal je de afgelopen jaren niet ontgaan zijn. Met de komst van Bitcoin in 2009 en de opmars de jaren daarna zijn er vele cryptomunten op de markt gebracht. De afgelopen jaren is er naast Bitcoin ook steeds meer interesse in andere cryptomunten, de Altcoins.

Door de populariteit en de enorme waardestijging van Bitcoin hebben veel particuliere en institutionele beleggers geinvesteerd in Bitcoin. De aantrekkingskracht is enorm en vele beleggers stappen in om een graantje mee te pikken van de enorme koersstijging. De mogelijke koersdalingen en de bijbehorende verliezen nemen ze daarbij voor lief.

Waar de Altcoins steeds meer aan populariteit lijken te winnen blijft Bitcoin onvermindert populair. De enorme vraag naar Altcoins door de lage prijzen en de verwachte koersstijging zorgen ervoor dat er een enorme run blijft op cryptocurrency.

Maar waar kun je Bitcoin kopen en met name; hoe kun je veilig Bitcoin kopen?

In Nederland en daarbuiten zijn er meerdere aanbieders van cryptocurrency. In dit artikel zullen we alleen de Nederlandse aanbieders behandelen waar je Bitcoin kunt kopen. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je dit veilig kunt doen.

Veilig Bitcoin kopen begint met een veilige verbinding op je tablet

Bij wie je ook Bitcoin koopt, het is van belang dat je op voorhand een aantal zaken regelt. Zo is het belangrijk om een beveiligde verbinding te creëren tussen jouw computer en het internet via een VPN. Daarnaast is het belangrijk dat je alleen gebruik maakt van brokers die twee factor authenticatie ondersteunen.

Bij elke aanbieder in Nederland zul je een account moeten aanmaken, je moeten legitimeren en een aantal verplichte vragen moeten beantwoorden. Dit in het kader van de Wet Financieel Toezicht (WFT).

Bitvavo
De veiligste en goedkoopste manier om crypto te kopen in Nederland is via Bitvavo.
Bitvavo claimt de goedkoopste broker te zijn van Nederland. Met een tarief van 0,25% voor taker kosten en 0,15% voor maker kosten is Bitvavo een van de goedkoopste brokers van Nederland. Daarnaast betaal je over de eerste €1000,- geen transactiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *