Een Ultimaker S3 met gemak gebruiken

Gebruiksgemak is het bekendste kenmerk van de Ultimaker S3. Dit komt onder andere doordat de fabrikant zich gericht heeft op het bieden van een betrouwbare printer. De manier waarop met sensors wordt gewerkt speelt de centrale rol hierin. Je kunt als gebruiker heel gemakkelijk grip op het proces houden. Daar helpt de printer je bij. Het is daardoor heel goed mogelijk om zonder zorg te maken wat je voor ogen hebt. Het is goed om dit beeld eens wat verder te verduidelijken. Dit geeft je het nodige inzicht wanneer je op zoek bent naar een printer.

Grip op het printproces houden
Juist waar het gaat om het printen zelf, biedt de Ultimaker S3 enkele voordelen. Het is de manier waarop het printproces werkt waarop deze printer zichzelf onderscheidt. Een techniek zoals active bed levelling is daarin van belang. Het helpt om de eerste laag van de print optimaal neer te leggen, zonder afwijkingen. Daardoor zal ook de rest van het ontwerp een flink stuk sterker zijn. Daaruit haal je dan ook voordeel. Zo zijn er minder printfouten. Ook is minder materiaal nodig. Dat is ook aantrekkelijk uit kostenoogpunt. Weeg dit allemaal in je keuze mee.

Werken aan eigen instellingen
De wijze waarop de Ultimaker S3 in elkaar zit, heeft ook voor een verandering in het 3D printen gezorgd. Het is ook zo dat de S3 in grote mate naar de eigen hand gezet kan worden. Je kunt alle instellingen personaliseren. Daardoor kan je heel gemakkelijk professioneel aan de slag met de printer. Dat begint al bij het kiezen van een profiel. De software is net zo gemakkelijk naar de eigen wensen in te richten. Wat dit als voordeel meebrengt is dat het eindresultaat ook precies zal passen bij wat je als gebruiker voor ogen hebt met je ontwerp.

Een beter soort software
De Ultimaker S3 is als printer een voortzetting van al het goede dat de fabrikant altijd al te bieden had. Daarin zijn dan de nodige verbeteringen aangebracht. Dat is ook te zien waar het gaat om bijvoorbeeld de software. Het gaat dan om de Ultimaker Cura software. Daarmee is te zorgen dat de printer optimaal aan te sturen is. Het is juist door de veranderingen in de software nog beter mogelijk om allerlei nieuwe mogelijkheden te verkennen. Het printen is daardoor geschikt voor nog meer verschillende doelgroepen gemaakt. Het is zeker aan te raden dit te verkennen.

Lees verder – Waarom een Ultimaker S3 3D printer kopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *