De verschillen tussen Ethereum en Ripple

Om het begrip cryptocurrency kun je tegenwoordig niet meer heen, en ja dit omvat meer dan alleen de Bitcoin. De succesverhalen van Bitcoin zijn inmiddels welbekend, maar ook andere virtuele munten maken een grote opkomst. De opkomst van cryptocurrency is zo groot, dat zelfs bedrijven en sommige banken hierin beginnen te investeren. Vandaag gaan we het hebben over Ethereum en Ripple, twee munten die misschien kleiner zijn dan de Bitcoin, maar wel degelijk groot zijn. Lees snel verder en ontdek de verschillen tussen deze twee virtuele munten!

Wat is Ripple?

Het bijzondere aan Ripple is dat deze munt niet gemined kan worden, Ripple kan alleen worden gekocht. Relatief gezien (ten opzichte van Bitcoin en Ethereum) is Ripple een goedkope cryptocurrency. Wereldwijd zijn er meer dan 80 banken die experimenteren met Ripple, waar dit nu nog een experiment is, zou dit in de toekomst zomaar kunnen leiden tot een betaalsysteem van of met Ripple.

Wat is Ethereum?

Ethereum is tevens een bijzondere cryptocurrency. De virtuele munt wordt namelijk veel gebruikt voor de ontwikkeling van applicaties, omdat Ethereum feitelijk gewoon een softwareplatform is die gebouwd is op blockchaintechnologie. Daarnaast wordt er ook veel gehandeld in Ethereum, omdat het een van de sterkere cryptocurrencies is.

Verschillende koersen

Net zoals de reguliere valuta elk een eigen koers hebben, hebben virtuele valuta’s dit ook. De koers van de virtuele munten schommelen echter iets meer, wat het voor beleggers weer enorm interessant maakt. De Ethereum koers schommelt het laatste jaar rond de € 200, waar de Ripple koers vele malen lager ligt.

Tip van flip

Cryptocurrency is erg interessant en er valt ook flink geld mee te verdienen. Maar laat je niet misleiden, om goed geld te verdienen met cryptocurrency is zeer veel kennis en tijd nodig. De concurrentie is hoog en er zijn geen garanties. Toch is het een mooie business, maar lees je goed in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *