Nieuwe tablet kopen? Dit is waar je op moet letten

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Wat is bijvoorbeeld voor jou de juiste keuze? Welke tablet is geschikt? Voor welk besturingssysteem kies je? En hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? Allemaal belangrijke vragen waar je over na moet denken voordat je een nieuwe tablet gaat aanschaffen. Om je een beetje opweg te helpen hebben we de meest belangrijkste keuzes voor je op een rijtje gezet.

Het budget

Het belangrijkste wat je je moet afvragen is het feit hoeveel geld je aan een tablet wilt besteden. De kosten kunnen namelijk vrij snel oplopen. Stel daarom eerst een budget voor jezelf op en ga op basis van jouw budget kijken welke tablet geschikt is. Zie je een tablet die je heel graag zou willen hebben, maar valt deze niet in het afgesproken budget? Dan kun je ook kiezen voor een refurbished tablet. Misschien heb je weleens gehoord over een refurbished iphone, maar tablets kun je dus ook in een refurbished variant kopen. Het voordeel hiervan is dat dit een stuk goedkoper is dan een nieuwe tablet, waardoor deze uiteindelijk toch in jouw budget past. 

Het besturingssysteem

Als het budget is vastgesteld kun je vervolgens gaan nadenken over het besturingssysteem. Voor een tablet kun je kiezen uit 3 besturingssystemen, waaronder Android (Google), IOS (Apple) en Windows 10 (Microsoft) De bediening van elk besturingssysteem is net weer even anders en mocht het uiteindelijk niet bevallen, kan het best een gedoe zijn om over te stappen naar een ander besturingsysteem. Het is handig om het besturingssysteem aan te laten sluiten op het besturingssysteem van jouw smartphone. Heb je nu bijvoorbeeld een iPhone? Kies dan voor een tablet die op IOS draait, beter bekend als een iPad, zodat je zowel jouw tablet als jouw iPhone met elkaar kunt synchroniseren. 

Het formaat

Als je eenmaal weet voor welk besturingssysteem je wilt kiezen, kun je nadenken over het formaat van het tablet. Je hebt kleine tablets met een schermdiagonaal van 7 inch, maar je hebt ook tablets met een scherm van 10 inch. Deze grote tablets worden gezien als vervanging voor jouw laptop, omdat ze meestal ook een toetsenbord hebben. Maar of het erg handig werkt hangt af van jouw eigen voorkeur. 

Opslagcapaciteit

Ook is het raadzaam om na te denken hoeveel opslagcapaciteit de tablet nodig heeft. Dat is afhankelijk van waar je de tablet allemaal voor gaat gebruiken. Alles wat je op de tablet zet, van foto’s, video’s tot apps, neemt opslagruimte in. De meeste tablets hebben 16gb opslagruimte, maar tegenwoordig kun je ze ook met 32gb, 64gb en 128gb kopen. Echter, hoe meer interne opslag, hoe duurder de tablet. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *