Webshoplogistiek uitbesteden met e-fulfilment


Voor beginnende ondernemers met een webshop, kan het lastig zijn om de keuze te maken e-fulfilment te gebruiken. Wanneer loont het om fulfilment uit te besteden en in welke situaties kun je dit beter zelf blijven doen? Wij maken een analyse.

Wat houdt e-fulfilment precies in?

E-fulfilment is als het ware een pasklare oplossing voor de logistieke operatie achter een webshop. Hierbij moet je denken aan onder andere voorraadbeheer, orderpicking, verzending, fulfilmentsoftware en retourverwerking. Het gaat om het hele proces vanaf het plaatsen van de bestelling tot het afleverbewijs.

Waarom zou ik e-fulfilment uitbesteden?

Als je net een webwinkel begint, is je assortiment waarschijnlijk nog klein en overzichtelijk. Dan is het nog redelijk makkelijk om zelf de bestellingen te verwerken. Naarmate de webwinkel groeit, zal je echter zien dat het steeds meer tijd gaat kosten. Dit is het moment waarop je kunt gaan denken aan uitbesteding van je fulfilment.

Geen opslagruimte nodig

Wanneer je gebruik maakt van e-fulfilment heb je geen opslagruimte meer nodig voor je producten. Dit besteed je allemaal uit aan de fulfilment dienstverlener. Dit scheelt je een hoop ruimte en je weet zeker dat je spullen veilig staan.

Makkelijk opschalen bij drukte

Daarnaast is het handig dat je makkelijk kunt opschalen in drukke periodes. Ook kunnen pakketjes in de avond worden bezorgd en kun je gebruik maken van ophaalpunten. Bovendien blijft je webwinkel draaien, ook al ben je zelf niet aan het werk.

Betere klantervaring

Fulfilment dienstverleners zijn er in gespecialiseerd om het proces van bestellen en verzenden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Alle processen worden specifiek afgestemd op jouw webwinkel. Hierdoor wordt het voor de klant een stuk fijner om bestellingen te plaatsen op uw website en worden de verzendingen goed geregeld. Hierdoor zal de klantervaring verbeteren.

Geef een reactie