Recycling van oude tablets

tablets-1440

Hoe lang doe jij met je nieuwe tablet? De meeste mensen maken er tegenwoordig minder dan twee jaar gebruik van. De levensduur van de elektronische producten neemt om verschillende redenen steeds verder af. De tablet is niet meer snel genoeg, is defect of loopt snel leeg; er zijn tientallen redenen waarom tablets niet zo lang meegaan. De fabrikanten dragen hier ook aan bij door tablet te maken die simpelweg niet lang genoeg meegaan. Dit geeft hen de mogelijkheid om sneller en vaker nieuwe modellen op de markt te brengen. Het probleem van de korte levensduur is dat veel tablets niet meer gebruikt worden en vervolgens niet op een goede manier van de hand gedaan wordt.

Aandacht voor het milieu
Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het milieu maar op het gebied van tablets gaat het nog niet snel genoeg. Een goed begin wordt gemaakt door diverse recycling bedrijven die ongebruikte tablets kopen van consumenten zoals tabletverkopen.com. Niet alleen het milieu heeft hier profijt van maar ook de consument. De consument krijgt een vergoeding voor de tablets die ingeleverd worden via de website. Zelfs voor een defect toestel wordt een vergoeding betaald door de recycling bedrijven. Het recycling bedrijf zorgt er dan voor dat er wat goeds gebeurt met de oude tablets. Zo is het mogelijk dat de tablet als nieuw hersteld wordt maar het is ook mogelijk dat de tablet in een ander land verkocht wordt waar de mensen minder geld te besteden hebben voor een tablet.

Tips

  • Kijk op Marktplaats of er nog vraag is naar het product dat je hebt.
  • Onderzoek of een tweedehandswinkel het product mogelijk wil kopen.
  • Bekijk of opkopers zoals tabletverkopen.com er nog wat voor betalen.

Grote vraag naar grondstoffen
De grondstoffen die noodzakelijk zijn voor het maken van tablets zijn hard nodig voor het maken van nieuwe producten. Dit zijn grondstoffen zoals palladium, koper en goud maar ook veel gebruikte materialen zoals plastic en kunststof. Waarom raken deze op? Omdat veel mensen oude apparaten niet recyclen zoals het hoort. Als het op dezelfde snelheid doorgaat als nu dan raken de voorraden van deze materialen snel op. Daar is niemand bij gebaat. Het wordt tijd om er iets aan te doen. Maak een begin aan een betere wereld en kijk naast de tablet wat je nog in huis hebt liggen dat verkocht kan worden. Je helpt niet alleen jezelf ermee maar iedereen.

Geef een reactie