Tablet vooral gebruikt voor ontspanning 

Nieuwegein, 20160708 — Als ‘Nederland’ thuis de tablet pakt, is dat vooral voor de ontspanning tijdens de avonduren. Dat blijkt uit recent onderzoek dat DirectResearch verrichtte voor ASUS Computers. Als consumenten wordt gevraagd welke apparatuur ze wanneer gebruiken, dan blijkt dat tablets voor werk nauwelijks worden gebruikt. 

DirectResearch constateerde dat in 41% van de gevallen een laptop wordt gepakt voor werk en tablets worden in 36% van de gevallen gebruikt voor digitale ontspanning, vooral voor spelletjes. Op zowel laptops als tablets worden verder vooral gesurft op het internet. Opvallend is dat de tablet het in de avonduren wint (89%) ten opzichte van andere apparatuur.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de ‘gewone computer’, de desktop inderdaad helemaal heeft afgedaan. De verkoopcijfers van dekstops lopen al jaren flink terug. Wanneer Nederlanders er naar worden gevraagd, geven ze ook aan dat ze geen belangstelling hebben om een nieuwe ‘vaste’ computer te kopen. Het enige argument vóór een desktop dat vaker wordt genoemd, is het grotere beeldscherm.

Maximaal 600 euro

Ook thuis gaat de voorkeur duidelijk uit naar de laptop. En dat geldt zeker voor hen die thuis werken of studeren. Tablet wordt het meeste genoemd als de vraag wordt gesteld: “Waar speelt u spelletjes op?”.

Aan die privé laptop wil de gemiddelde Nederland niet meer uitgeven dan 600 euro (63%). Nederlanders zijn wel bijzonder zuinig op hun spullen, want de algemene verwachting is dat een laptop langer dan drie jaar mee gaat (87%). ASUS is na Apple het merk dat de grootste voorkeur heeft bij de Nederlandse consument; 17% voor Apple en 12% voor ASUS.

ASUS Computers is één van de grootste en bekendste (61%) producenten van laptops en tablets. Om te weten hoe ‘Nederland’ denkt over hun computerapparatuur en hoe daar gebruik van wordt gemaakt, is door DirectResearch onderzoek gedaan.

BronASUS Benelux

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.