Een verbinding maken met een printer

Een printer verbinden via USB, ethernet of draadloos?

Tegenwoordig heeft USB de vroegere parallelle of seriële verbindingen verdrongen. Je kunt je printer in een computernetwerk opnemen als hij over een ethernetpoort beschikt. Bovendien communiceren vele printers volledig draadloos via wifi. Nieuwe technieken zoals Apple Airprint, Wi-Fi Direct en Google Cloud Print maken het mogelijk om documenten af te drukken vanaf je smartphone en tablet op eender welke plaats. Wil je weten wat de verbindingsmogelijkheden zijn van de modernste printers? Op de vergelijkingssite Spadabble  vind je de nodige informatie!

 

Bedrade verbindingen

De meest eenvoudige manier om je printer aan te sluiten is ongetwijfeld de USB-connectie. Vrijwel alle printers beschikken over een USB 2.0-poort.

Wil je vanaf meerdere pc’s of laptops in een netwerk afdruktaken naar één printer sturen, moet je een netwerkprinter gebruiken. Deze printer is voorzien van een netwerkkaart en heeft een eigen internetadres (het zogenaamde IP-adres). Voor een bedrade verbinding met een netwerkprinter heb je een ethernetkabel nodig. Je sluit de ethernetkabel aan op de ethernetpoort van je printer en op een switch in het netwerk.   

De voordelen van een bedrade verbinding zijn voornamelijk de hoge snelheid van data-overdracht en de grote betrouwbaarheid. Het is natuurlijk een nadeel dat je zowel je pc als je printer fysisch met een kabel moet verbinden.

 

Draadloze verbindingen

Veel gebruikt zijn wifiprinters, die draadloos communiceren met het wifinetwerk in je huis. Wifiprinters zijn wireless netwerkprinters, die beschikken over een eigen IP-adres en afdruktaken van meerdere pc’s, laptops en mobiele toestellen kunnen ontvangen. Zowel de printer als de pc of mobiel toestel moeten zich natuurlijk binnen het wifibereik van je netwerk bevinden.

Met de nieuwe Wi-Fi Direct-technologie is het mogelijk om rechtstreeks draadloos met een Wi-Fi Direct-compatibele printer te communiceren. Je hebt geen hotspot, modem of wachtwoord meer nodig.

Beschik je over Apple-apparaten die Apple Airprint ondersteunen? Dan is het mogelijk om met je iPhone of iPad vanaf een lokaal wifinetwerk een printopdracht naar je Airprint-compatibele printer te sturen.

Met een printer die Google Cloud Print ondersteunt, kun je vanaf eender welke plaats waar je over een internetconnectie beschikt, documenten en afbeeldingen afdrukken op je printer. Dit kan ook met je smartphone of tablet. Je moet enkel je printer registreren bij Google Cloud Print.

Wil je weten over welke connectiemogelijkheden de beste printer 2017 beschikken? Lees de uitgebreide reviews van deze printers op het web!  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *