Deze handige apps zijn onmisbaar op je Android tablet

Ben je in het bezit van een Android tablet? Dan zul je alle standaard apps zoals Facebook, Instagram, NU.nl en Netflix vast al geïnstalleerd hebben. Maar ben je op het punt aangekomen dat je andere apps wil ontdekken maar geen zin hebt om de Google Playstore uren lang door te spitten, lees dan vooral verder. In deze blog lichten we vijf handige apps toe die naast de standaard apps onmisbaar zijn voor jouw Android tablet.

Pocket

Ken je dat? Dat je op de tablet allerlei sites tegenkomt met interessante artikelen, foto’s of video’s maar geen tijd hebt om deze te lezen of te bekijken? Dan biedt Pocket de perfecte oplossing. Deze app is namelijk verbonden met de browser die je gebruikt en op die manier kun je artikelen, foto’s of video’s opslaan. Dus kom je iets tegen dat je later wil bekijken, dan kun je deze via je browser opslaan in Pocket en later teruglezen of bekijken. Op die manier kun je op een ander moment rustig de tijd nemen om je te focussen op een interessant artikel of video. Een handige feature van deze app is bovendien dat je het lettertype van het artikel groter kunt maken en dat je alleen de belangrijkste foto’s te zien krijgt. Zo wordt de tekst goed leesbaar en overzichtelijk. Ideaal voor een tablet!

Muzei Wallpaper Live

Verander je het liefst elke dag de achtergrond van je vergrendelingsscherm? Dan is de Muzei Wallpaper Live zeker het proberen waard. Wanneer je deze app download krijg je elke dag een nieuwe wallpaper. Deze wallpaper komt tot stand door een kunstwerk te gebruiken, deze te vervagen en kleuren minder fel te maken. Het bijzondere aan deze app is dat deze ontwikkelt is door een medewerker van Google. Hij en zijn vrouw – die kunstlerares – kiezen elke dag de kunstwerken uit. Kortom, elke dag dat je de tablet opent word je betovert door een prachtig nieuw kunstwerk.

Podcast

Wil je een app die zoveel meer kan dan alleen podcasts luisteren? Download dan de app Podcast Addict. Naast dat je met jouw Android tablet favoriete podcasts kunt luisteren, kun je ook naar de radio luisteren en door YouTube feed scrollen. Een ander groot voordeel is dat je met deze Podcast app keuze hebt uit meer dan een half miljoen (!) podcasts. Daardoor zit er altijd een podcast tussen die past bij jouw wensen. Wil je podcasts luisteren terwijl je aan het poetsen bent in huis? Dan kun je deze app verbinden met een Chromecast of Sonos.

Witte ruis

De app Witte Ruis is de perfecte app voor wanneer je een moment wil pakken om even uit te zoomen. Bijvoorbeeld wanneer je net uit een vermoeiende meeting komt of wanneer je constant huilende kinderen om je heen hebt. Via deze app kun je naar verschillende rustgevende geluiden luisteren. Je kunt kiezen uit het geluid van een knisperende vuurkorf, ruisende blaadjes of kletterende regen. Ben je bereid om een bedrag per maand te betalen? Dan kun je kiezen uit nog veel meer kalmerende geluiden.

Denk aan je tablet batterij

Houdt er rekening mee dat deze apps veel batterij verbruiken. De app Podcast Addict streamt constant waardoor je batterij sneller leeg gaat. De perfecte oplossing is, vooral voor als je onderweg bent, een powerbank. Met een powerbank kun je een tablet overal en altijd opladen. Zo kun je onderweg jouw favoriete podcasts streamen en boeiende nieuwsartikelen lezen. Wil je een voordelige powerbank kopen? Dan kan het handig zijn om deze in bulk te kopen samen met collega’s of vrienden. Want hoe meer powerbanks je bestelt, hoe goedkoper de totaalprijs. Via Pinkcube kun je allerlei powerbanks kopen in grote aantallen. Het voordeel is bovendien dat je powerbanks met bedrukking kunt laten ontwikkelen. Je kunt ze bijvoorbeeld bedrukken met een bedrijfslogo of een persoonlijke boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *